Succesvol witgoed verhuizen
Je gaat verhuizen: leuk, maar ook een hele klus. Verhuizen staat zelfs in de top 3 met meest stressvolle situaties in een mensenleven en de verhuis checklijstjes zijn onmisbaar door de hectiek die er bij komt kijken. Tijdens de verhuizing ga je alle spullen, die je vaak jarenlang hebt verzameld sorteren en beoordelen. Je gooit spullen weg, andere spullen geef je weg, en de rest? Inpakken! Over witgoed hoef je echter meestal niet lang na te denken. Als er in je nieuwe woning nog geen witgoed aanwezig is is de kans groot dat je je huidige witgoed meeneemt en dat is een behoorlijke klus. Dus hoe pak je dit nou het beste aan? Wij vertellen het je in dit artikel.
Wat is witgoed?
Onder witgoed verstaan we huishoudelijke apparaten zoals je koelkast, vriezer, koel-vriescombinatie, wasmachine en de droger. Deze producten hebben ooit de term witgoed gekregen omdat ze van oudsher allemaal wit gekleurd waren. Tegenwoordig is dat allang niet meer het geval, vooral bij de koelkast. Dus ja, ook jouw fel blauwe retro koelkast valt onder witgoed. En wist je dat er ook wordt gesproken van bruingoed? Dat zijn van oudsher de tv en de klassieke radio. Deze term wordt inmiddels bijna niet meer gebruikt.
Een wasmachine verhuizen
Zorg altijd voor hulp als je een wasmachine gaat verplaatsen, ze wegen namelijk gemiddeld 70 kilo; geen éénpersoonsklusje dus. Daarbij raden we aan te werken met een steekwagentje. Bij verhuisbedrijven zijn deze steekwagens meestal wel te huur.
Een goede tip tijdens het verhuizen van de wasmachine is dat er verschillende betonnen gewichten in een wasmachine zitten. Deze zijn, afhankelijk van het model wasmachine, uit de wasmachine te halen door de wasmachine open te schroeven. Het is belangrijk om zo’n gewicht er voordat je de wasmachine weer gaat gebruiken wel weer in plaatst. Deze gewichten dienen namelijk om je wasmachine op de goede plek te houden.
De koelkast verhuizen
Het is verstandig om een koelkast rechtop te verhuizen. De olie van de compressor wordt namelijk geschud als je je koelkast kantelt en kan dan terecht komen bij de verdamper. Dit kan heel ongunstig uitvallen. Mocht het dus toch gebeuren dat je de koelkast kantelt, sluit deze dan in ieder geval een halve dag nog niet aan in de nieuwe woning.
Heeft jouw koelkast helemaal plat gelegen? Zorg dan dat deze minimaal vierentwintig uur uitgeschakeld blijft. Het is daarbij ook verstandig om de koelkast voorafgaand aan de verhuizing goed schoon te maken. Zo kun je in je nieuwe woning de schone planken er zo inzetten en loop je tijdens de verhuizing niet het risico dat vuile plekken zich verspreiden.
Tips wanneer je werkt met een verhuisbedrijf
Een verhuisbedrijf inschakelen is altijd het makkelijkst. Verhuizers zijn gewend om grote objecten te verplaatsen en weten precies hoe ze jouw witgoed door een smalle deurpost heen krijgen. Het klinkt alsof je bij een verhuisbedrijf volledig ontzorgd wordt. Toch zijn er enkele aandachtspunten:
- Zorg dat de koelkast leeg is en stop de inhoud in dozen of koeltassen.
- Maak een koelkast alvast grondig schoon voor de verhuizing. Dat scheelt je veel schoonmaakwerk in je nieuwe woning en maakt het werk voor de verhuizers ook een stuk hygiënischer.
- Koppel een dag voor je verhuizing de slang van je wasmachine los en zorg dat deze goed uitlekt.
- Laat het water uit het kleine klepje onderaan je wasmachine weglopen. Om dit te doen kantel je even de wasmachine en vang je het water op in een bakje.
- Om je witgoed te beschermen is het verstandig om dit met noppenfolie in te pakken.
Ben je druk bezig met de verhuizing maar lukt het niet om alles in één keer te verhuizen? Dan is het mogelijk om bij ons een deel (of je volledige) inboedel op te slaan. Ook witgoed staat veilig in een van onze opslagboxen. Wees hoe dan ook voorzichtig met het verhuizen van het witgoed, wij wensen je in ieder geval veel succes!